Nem mondhatsz mindig igent

Nem mondhatsz mindig igent

A változtatás, tudatos döntés eredménye. Nem könnyű út, és gyakran éppen a hozzánk legközelebb állók igyekeznek visszakényszeríteni bennünket a megszokott vágányra.

Eddig ők és a boldogságuk volt számunkra a legfontosabb.
Hozzászoktak, hogy erőnkön felül rohanunk, segítünk, akár a saját életünk, egészségünk árán is.

 

Mi vagyunk a “persze, nem gond, hogyne” emberek.

 

Aztán történik valami, és hatalmas belső munka árán,kicsúszik a szánkon egy NEM.
Váratlanul éri őket, hiszen egy külső szemlélő számára minden olyan gyorsan történik.
És tényleg nincs átmenet. Nem lehet maszatolni. Nem lehet csak egészen kicsit, vagy félig, vagy halványan nemet mondani.

A nem az nem.

De akkor mit tehetünk? Nyilván nem arról van szó, hogy ezek az emberek egyik napról a másikra kevésbé fontosak lettek számunkra.
Egyszerűen a prioritások között, egészen akaratlagosan elhelyeztük magunkat. A magunkra fordított időt pedig biztosan másoktól kell elvennünk.

Hozzánk közeli családtagok, barátok esetében KOMMUNIKÁLNUNK KELL.

Ha meghoztad a döntést, hogy időt szánsz magadra, akkor sokat segíthet, ha még konfliktus helyzet előtt elmagyarázod a környezetednek a megértésedet, azt az utat amit választottál, és azt is, hogy ez milyen hatással lesz a közös életetekre. Ha erre van lehetőséged, akkor már az első visszautasítás sem fogja őket annyira váratlanul érni.
Amikor nemet mondasz, csak vissza kell utalnod erre a beszélgetésre.

Nem lesz könnyű az út. Nem harcolhatsz mindenkiért, ezért nem is mindenki fog veled tartani. Lesznek akik támogatnak, de olyanok is, akiknek csak “Igen emberekre” és még inkább az elszívható energiájukra van szükségük.

Neked kell eldöntened, hogy ki az aki hozzátesz az életedhez, fontos számodra, ezért erőfeszítéseket teszel annak érdekében, hogy megértse a benned zajló folyamatot, a változásokat, és ki az, akit egyszerűen elengedsz.

Maradj erős és higyj az utadban rendületlenül!

Amikor elbizonytalanodnál, gondolj arra hogy magad miatt de miattuk is fontos, hogy jól legyél. Ehhez pedig elengedhetetlen a változás.